Kuidas töötab vastsündinu fotograaf?

Vastsündinu fotograafi töö kirjeldus

Vastsündinu fotograaf Viktoria Iljin

Vastsündinu pildistamine on üks kõige keerukamaid ja nõudlikumaid fotograafia valdkondi. Sel juhul on pildistamine pool võitu, palju olulisem on modelliga kontakti loomine. Täna räägin veidi sellest, kuidas töötab vastsündinu fotograaf.

Vastsündinu fotosessioon: Pildistamisprotsess

Pildistan oma vastsündinutele ja kuni üheaastastele beebidele mõeldud fotostuudios. Pildistamiseks on alati vaja piisavalt aega. Vastsündinu puhul on see paar tundi. Ma ei tule teile ja teie lapsele kohe kaameraga vastu. Laps vajab aega, et end uues kohas mugavalt tunda ja magama jääda. Siis alustame fotosessiooni. Üle kolmekuuse beebi puhul ei ole enam võimalik mitu tundi pildistada. Väike modell väsib kiiresti, nii et pildistame pool tundi, kõige rohkem tund. Kuid kontakti loomine on selles vanuses veelgi olulisem, seega alustame tavaliselt jutuga ja mänguga ja pildistame veidi hiljem.

Vastsündinu fotosessioon
Vastsündinu fotosessioon

Vastsündinu pildistamine: Pauside tähtsus

Väikelastega töötades olen alati valmis ootamatusteks ja kohanen paindlikult nende vajadustega. Seetõttu ei saa ilma pausideta hakkama.Pausid on vajalikud vastsündinute toitmiseks, mähkmete vahetamiseks. Vanem laps peab samuti kas jooma või uue mänguasja vastu vahetama. Seetõttu on beebipildistamise peamine reegel: ärge planeerige midagi ette. Kuigi tasub set-up’id ja rekvisiidid eelnevalt välja valida ning siis kas täielikult või osaliselt ära kasutada.

Vastsündinu pildistamine stuudios
Vastsündinu pildistamine stuudios

Fotosessiooni lõpetamine

Fotosessiooni lõppu määrab ka beebi. Väsinud ja kiuslik? Seega on aeg lõpetada. Mõnikord õnnestub saada kümneid suurepäraseid pilte, mõnikord vähem, kuid alati õnnestub koguda piisavalt materjali.

Beebide, eriti vastsündinute fotograafia nõuab paindlikkust ja võimet kiiresti kohanduda mis tahes olukorraga. Iga sessioon on unikaalne, kuid kõik nad on täis rõõmu ja eredaid emotsioone meie väikestest modellidest.